Astazi putem observa cum piata second hand creste cu repeziciune ceea ce este bine pentru cumparatorii de pretutindeni deoarece se pot bucura de piese aproape noi la un pret profitabil pentru ambele parti.

Desi astazi aceasta piata a atins cote impresionante nu a fost din totdeauna asa. La inceput piesele nu aveau calitatea ce o au astazi, cumparatori foarte multi nu aveau asa ca nu aveau motive serioase sa se supra solicite in comertul auto la nivelul cum o fac astazi.

Piata second hand ofera astazi produse, aproape noi, accesibile oricui la preturi foarte avantajoase, acesta este unul dintre motivele cresterii sale, in piata automobilelor si nu numai, sa putut dezvolta intr-un mod impresionant dandu-le putine emotii firmelor ce comercializeaza sau produc piese noi.

Inchirierea utilajelor agricole

Inchirierea utilajelor agricole cum ar fi cositoarele cat si cumpararea acestora a ajutat la ridicarea pietei second hand la nivelul pe care il vedem astazi, poate este greu de imaginat acum, dar piata second hand ajuta si ea la ranul ei, prin oferirea produselor in stare aproape perfecta clientilor, acestia sunt multumiti pentru obtinerea pieselor dorite la pretul de 2x – 3x mai mic decat de la firmele ce se ocupa cu vinderea pieselor noi.

Avand in vedere faptul ca pietele second hand nu comercializeaza piese ci le reconditioneaza ajuta foarte mult la castigul propriu, facand achizitii la preturi mici, apoi vanzandu-le la preturi mai mari, dar intotdeauna la un pret mai mic decat pretul oferit de comerciantii produselor finite noi este un alt motiv pentru care piata second hand este importanta astazi

De Irina