culoarepar

Parul tau are o contributie foarte importanta la aspectul look-ului tau general. Parul, este o parte integranta din structura pielii si, ca aceasta, se schimba cu trecerea timpului. Un aspect important de îngrijire eficienta este utilizarea unor produse speciale, de calitate. Diferitele tipuri de par au nevoie de o îngrijire cu produse diferite. Utilizarea produselor gresite este în defavoarea parului tau.

Una dintre cele mai bune modalitati de a afla ce culoare pentru par ti se potriveste cel mai bine, este aceea de a merge la un salon de frizerie. Un hairstylist este persoana cea mai indicata care va poate spune cu exactitate ce nuanta vi se potriveste, va scoate trasaturile in evidenta si ce culoare este in trend. Cu toate acestea, chiar si cu profesionistii care lucreaza pe parul tau, lucrurile nu pot iesi exact asa cum ai vrut tu. Desi poti schimba mereu culoarea parului – intr-un ritm cardiac chiar trebuie sa tii cont de faptul ca produsele de vopsit nu sunt atat de sanatoase incat sa fie folosite saptamanal, precum samponul sau balsamul. Folosite intr-un mod alert, fara sa ai cunostinte solide despre ele, acestea pot afecta grav parul, impingandu-te chiar la o coafura radicala.

Nu conteaza cu adevarat ce tip de par ai, dar culoarea parului pe care o aveti acum este un factor de foarte mare importanta atunci când se analizeaza ce culoare de par doriti sa aveti mai târziu. Daca aveti o nuanta mai inchisa (negru, maro castan, chiar rosu închis), care merge pentru o nuanta mai deschisa sau o nuanta mai vibranta (cum ar fi soc roz sau albastru de metal) inseamna ca ai nevoie de a folosi prima oara peroxid de hidrogen sau orice fir de par colorant produs cu peroxid de hidrogen. Diluat H2O2 a fost folosit pentru vârstele de par drept înalbitor. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui sa fie utilizat în doze mici si cat mai rar posibil.

Pentru cei cu nuante usoare, merge o culoare mai inchisa. Dar peroxidul de hidrogen poate fi folosit înca daca doriti ca aceste culori vibrante sa fie mai stralucite. Multe persoane doresc sa se vopseasca pentru a arata mai bine, mai tinere, mai pline de viata. Dar de multe ori, vopsind parul intr-o culoare nepotrivita obtinem un rezultat nedorit: aratam palizi si mult mai batrini, scoatem in evident ridurile pe care le avem.

Ten deschis si ochi de culoare deschisa

Daca ai un ten deschis si luminos si ochii albastrii sau verzi, poti opta pentru o nuanta calda de par. Un blond -auriu sau un blond pai. Chiar si un saten aluna te-ar prinde foarte bine. Ai insa mare grija sa nu pari foarte palida. Foloseste fard de obraz care sa te imbujoreze si sa-ti redea o varsta tinereasca si dinamica.

Ten creol si ochi de culoare inchisa

Unui ten creol i se potivesc nuantele deschise. Te poti ghida dupa frumoasa Jannifer Lopez, cu ten masliniu si parul in nuante deschise ce-i ofera volum. Aceasta combinatie te va ajuta sa scoti in evidenta ochii.

Ten inchis si ochi de culoare deschisa

Pentru combinatia de ten inchis cu ochi deschisi culoarea parului poate fi un castaniu aramiu sau un saten deschis. Poti opta si pentru un castaniu cu tente roscate. Aceste combinatii it vor scoate ochii in evidenta si prospetimea unei varste tinere.

Numărul exact de nuanțe de păr poate varia în funcție de modul în care sunt clasificate și interpretate. Culoarea părului uman este rezultatul unei combinații complexe de pigmenți și poate varia într-un spectru larg de culori. În general, se pot identifica următoarele nuanțe majore de păr:

  1. Negru: Părul negru este foarte întunecat și apare ca o nuanță profundă de negru.
  2. Brunet: Părul brunet poate avea o gamă variată de culori, de la nuanțe de maro deschis până la maro închis.
  3. Blond: Părul blond poate fi deschis, mediu sau închis, având diferite tonuri de galben.
  4. Roșcat: Părul roșcat poate varia de la nuanțe de cupru și auriu până la roșu intens.
  5. Castaniu: Părul castaniu se situează între brunet și blond, având nuanțe mai calde sau mai reci.
  6. Gri: Cu trecerea timpului, părul poate începe să devină gri, datorită pierderii pigmentului natural.
  7. Alb: Părul complet alb este lipsit de orice pigment.

Este important să menționăm că acestea sunt doar categoriile principale, iar în realitate, există o varietate infinită de nuanțe, datorită combinației unice de gene și influențelor mediului asupra părului. Fiecare persoană poate avea o nuanță de păr distinctă, care îi conferă o frumusețe și individualitate aparte.

De Irina