Argintul

Dacă atunci când spunem ,,argint”, ne gândim la bijuterii şi, eventual, la vase din argint, e bine să ştim că acesta poate folosi şi sănătăţii noastre.

Mai exact, este un puternic antibiotic, astfel că în doar 6 minute poate distruge 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziţi şi fungi. Spre exemplu, poate neutraliza bacilulul dizenteriei, Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator principal al cariilor dentare) şi alte microorganisme dăunătoare.

Din păcate, astăzi, importanţa argintului este minimalizată, fiind înlocuit de antibiotice, în special de penicilină. Dar cum rezistenţa agenţilor patogeni la antibiotice a crescut, argintul le poate înlocui cu succes. De asemenea, nu are aceleaşi efecte adverse ca acestea.

Acest metal este şi un antioxidant, ajutând la distrugerea radicalilor liberi. Mai mult, creşte imunoglobulina din clasa A, M, G şi a limfocitelor T.

Alimentele sau lichidele păstrate în vase de argint rezistă mai mult, păstrându-şi calităţile. Apa, de exemplu, ţinută într-un vas de argint funcţionează asemeni unui antibiotic natural. O variantă este soluţia coloidală de argint pe care o găsim în comerţ, produsă cu tehnologii de ultimă oră care nu permit o concentraţie prea mare a metalului. Astfel, nu există riscul unei ingerări exagerate de argint care determină fie pigmentarea pielii (această devine albastră), fie apariţia celulelor canceroase, slăbirea văzului ori a problemelor psihice.

Apa de argint este recomandată în cazul apariţiei de acnee, alergii, infecţii ale vezicii urinare, otită, tulburări de digestie, infecţii ale prostatei şi căderea părului. Este un remediu complementar pentru tratarea hipertensiunii arteriale, hepatitei cronice, sinuzitei, gastritei, ulcerului, psoriazisului, herpesului. Dar reprezintă şi cel mai simplu şi eficient produs complementar împotriva gripei, inclusiv a celei porcine, cât şi a virozelor respiratorii. A reuşit să distrugă inclusiv virusul HIV!

Mod de administrare:

2-4 linguriţe pe zi de apă de argint în funcţie de afecţiuni şi de recomandare.

Atenţie la persoanele alergice la acest metal care nu trebuie să urmeze un astfel de tratament!

Apa de argint este utilizată şi pentru uz extern, în dezinfectarea, cicatrizarea rănilor şi a arsurilor.

Metalul se regăseşte şi în unele alimente cum ar fi organismele animale acvatice, ouă, laptele de vacă şi de capră.

Iata cum, încă o dată, ne-am dat seama că atunci când vorbim de sănătatea noastră, este imposibil să nu ne întoarcem la natură, iar de data aceasta ,,protagonistul” a fost argintul.

Beneficii argint coloidal

Argintul coloidal este considerat a avea diverse beneficii potențiale pentru sănătate, deși este important să menționăm că aceste beneficii nu sunt susținute în totalitate de cercetările științifice și că utilizarea argintului coloidal poate fi subiectul unor dezbateri. Câteva dintre beneficiile potențiale atribuite argintului coloidal includ:

  1. Proprietăți antibacteriene: Argintul coloidal are proprietăți antimicrobiene, ceea ce înseamnă că poate ajuta la distrugerea sau inhibarea creșterii bacteriilor. Acest aspect poate fi util în tratarea unor infecții bacteriene.
  2. Proprietăți antifungice: Se crede că argintul coloidal poate ajuta la combaterea infecțiilor fungice, cum ar fi cele cauzate de ciuperci.
  3. Proprietăți antivirale: Unele studii sugerează că argintul coloidal ar putea ajuta la neutralizarea sau reducerea răspândirii anumitor virusuri.
  4. Susținerea sistemului imunitar: Se consideră că argintul coloidal ar putea stimula sistemul imunitar al organismului, ajutându-l să lupte mai eficient împotriva infecțiilor.
  5. Vindecarea rănilor: Se presupune că argintul coloidal ar putea accelera procesul de vindecare a rănilor și a arsurilor, deoarece poate ajuta la prevenirea infecțiilor.

Este important să menționăm că utilizarea argintului coloidal nu este lipsită de controverse și poate fi asociată cu riscuri. Administrarea sau utilizarea excesivă și necontrolată a argintului coloidal poate duce la acumularea de argirism, o afecțiune caracterizată prin depunerea de particule de argint în piele, ochi și organe, ceea ce poate provoca colorarea pielii în albastru sau gri-albastru.

De Irina