Moda inseamna de multe ori lux si opulenta. Iar hainele, dincolo de rolul lor protector, au mai ales un rol in ceea ce priveste crearea unui stil personal. Multe femei isi cumpara blanuri nu atat pentru a le tine de cald in zilele geroase de iarna, cat mai ales pentru a afisa cu ostentatie uneori un look elegant si scump, mai ales daca este vorba de blanuri naturale.
Desi in ultimii ani, asociatiile de protectie a animalelor se lupta din rasputeri sa interzica folosirea acestor blanuri in industria vestimentara, ele inca sunt la mare cautare.
Blanurile naturale
Cele mai multe blanuri naturale pot fi intalnite in special la femeile bogate, cunoscute in sfera business sau in sfera mondena. In special actritele sunt surprinse fie pe marele ecran, fie la diverse evenimente, imbracate in diverse tipuri de blanuri, cu culori sau imprimeuri variate, care le pun in valoare frumusetea si siluetele perfecte.
Hainele de blana sunt combinate in special cu rochii de seara, elegante si stralucitoare, look la care se poate adauga si o pereche de pantofi sau sandale cu toc.
Aceste blanuri sunt prezente in colectiile de toamna – iarna ale diverselor branduri vestimentare, insa acestea comercializeaza de cele mai multe ori blanuri artificiale.
Daca iti doresti blanuri autentice, atunci trebuie sa cauti magazine sau producatori specializati pe asa ceva, care pot avea in portofoliul de produse nu doar haine de blana, ci si caciuli de blana, mansoane, veste sau gulere de blana.
Cele mai scumpe blanuri sunt blanuri chincilla, nurca, dihor, marmota sau vulpe argintie. Acestea nu se uzeaza in timp si au in general modele clasice, care nu se demodeaza niciodata. O haina din blana de nurca poate costa in jur de 5000 de lei.
Cat costa o haina din blana de vulpe argintie?
O haina din blana de vulpe argintie este putin mai ieftina si poate ajunge si la suma de 4500 de lei. De multe ori insa, femeile isi cumpara o astfel de haina, in ciuda preturilor mari, deoarece astfel de elemente vestimentare sunt rezistente in timp si pot fi pastrate si pentru nepoate.
Femeile care nu isi permit o haina din blanuri isi pot achizitiona insa macar un accesoriu din blana: un guler, o caciula sau o vesta realizate din blana le poate schimba complet tinuta, oricat de simpla ar fi. O investitie intr-o astfel de piesa nu trece de suma de 2000 de lei.
Cele mai multe modele de blanuri pot fi gasite la targurile de blanuri, care se organizeaza de mai multe ori pe an. Daca iti doresti preturi mai mici, poti cumpara blanuri pe perioada verii, cand sumele sunt mai mici cu 15-20 % fata de sezonul rece.