Am discutat in articolele anterioare despre blanurile de nurca si blanurile de chinchila. Acum este timpul sa discutam despre niste balnuri mai putin „violente”, cum ar fi blanurile artificiale.Cele mai multe blanuri artificiale au aparut din doua motive majore: pe de o parte, unele femei nu isi puteau permite blanuri naturale, de aceea aveau nevoie de un inlocuitor, care sa semene cat mai bine cu originalul.

Pe de alta parte, interventia insistenta a diverselor organizatii de protectie a animalelor a scazut din popularitatea acestor blanuri naturale cum ar fi, de exemplu, blanurile din chinchilla, astfel incat s-a pus mai mult accent pe blanuri artificiale, care nu implicau nici un fel de atac la adresa faunei.

Poti gasi blanuri artificiale la majoritatea brandurilor de haine, deoarece acestea sunt destul de raspandite. Preturile pentru aceste blanuri artificiale sunt incomparabil mai mici decat cele pentru blanuri naturale.

Sunt mult mai accesibile si pot fi gasite in aproape orice garderoba. Aceste haine sunt purtate si de femeile cu un venit mediu, facand parte atat din look-urile casual, cat si din cele elegante.

Cat costa blanurile artificiale?

Preturile pentru blanuri artificiale practicate de magazine blanuri, care seamana izbitor de mult cu cele naturale, pot trece de cateva mii de euro. Unele blanuri artificiale au fost create cu tehnologii eco si ar putea fi reciclate. Si vedetele poarta astfel de blanuri artificiale.

Presa mondena vorbeste despre faptul ca modelul Katie Holmes are in garderoba peste 30 de blanuri de acest tip, toate in culori naturale. Actrita Jennifer Love Hewitt are 10 blanuri artificiale care au costat peste 2000 de dolari bucata.

Practic, blana artificiala este cel mai ieftin material din lume, insa atat timp cat anumite blanuri artificiale poarta semnatura unui mare brand vestimentar sau a unui designer cunoscut, pretul depaseste mia de euro.

Acestea mai sunt numite si blanuri artificiale de lux si devin din ce in ce mai populare, odata ce tot mai multi oameni sunt convinsi de necesitatea de stopare a omorarii animalelor pentru blana.

Poti combina blanuri artificiale in special cu rochii elegante, iar tinuta va fi una rafinata si pretentioasa, chiar daca blana nu este una naturala. Cele mai frumoase blanuri artificiale sunt cele care au culori naturale.

Multe femei le prefera pe cele negre, deoarece pot fi combinate cu piese vestimentare de orice culoare. Cea mai reusita combinatie pentru o seara eleganta este reprezentata de blanuri artificiale in negru combinate cu o rochie de un rosu aprins.

De Irina