Daca sunteti operatori de vending atunci trebuie neaparat sa cunoasteti o echipa serioasa pentru diversele reparatii automate vending deoarece problemele ce pot sa apara dupa o functionare indelungata a aparatelor sunt inevitabile.

Ca orice alt aparat si automatele de vending necesita o mentenanta corecta si rezolvarea rapida a defectiunilor ce pot sa apara, fie ca vorbim despre probleme ale cititoarelor de bancnote, ale sistemelor pentru pahare sau ale mecanismelor interioare.

Pentru a va asigura ca aparatul vostru de vending functioneaza la parametri normali si pentru a repara rapid si eficient diversele defectiuni ce pot sa apara, atunci aveti nevoie de o echipa serioasa pentru mentenanta aparatului si pentru reparatii automate vending. In cele ce urmeaza vom discuta pe larg despre serviciile oferite de echipa coffeepoint.ro si cateva sfaturi utile pentru utilizarea acestui tip de automate de cafea.

Reparatii automate vending – unde gasim o echipa profesionista?

Atunci cand vine vorba de reparatii, in orice domeniu, extrem de multe persoane cauta recomandari pentru a fi siguri ca cei pe care ii vor contacta pentru rezolvarea defectiunilor sunt profesionisti.

Deoarece in sectorul de vending vorbim despre furnizarea unor produse de calitate clientilor, alegerea unei echipe serioase pentru reparatii automate vending este extrem de importanta. Echipa coffeepoint.ro nu doar ca va vine in ajutor cu echipe formate din profesionisti care va pot repara rapid automatul de vending ci pune la dispozitia voastra si o gama variata de produse necesare functionarii unei astfel de afaceri.

Coffeepoint.ro este un magazin online destinat operatorilor de vending unde veti gasi toate produsele necesare afacerii voastre – de la cafea boabe, lapte praf instant, cappuccino si ciocolata calda cu dizolvare rapida sau diverse consumabile, mobilier si piese de schimb pentru aparatele de vending.

Echipa coffeepoint asigura revizia si reparatia automatelor de vending din gama Necta, Brio, Venezia, Spazio, Colibri, Kikko si Kikko Max, Astro si pentru modelul Wittenborg 7100, 7100 Plus, 7100 Maxi si 9100.

Deoarece este un magazin specializat pe automate de vending, echipele lor care asigura mententata si raparatia aparatelor de cafea sunt formate doar din oameni cu experienta si profesionisti in acest domeniu.

Mentenanta automatelor de cafea

In primul rand, pentru a va asigura ca nu veti intampina probleme in functionarea aparatelor de cafea, trebuie sa va asigurati ca acestea sunt instalate corect.

Automatele de cafea trebuie sa fie instalate intr-un spatiu care sa permita ventilarea corecta a acestora si este necesar ca acestea sa fie pozitionate langa un perete, la o distanta de minim 4 cm. Inainte de a pune aparatul in functiune este indicat sa igienizati foarte bine circuitele hidraulice si partile care intra in contact cu produsele alimentare (cafea, lapte praf, pudrele instant pentru ceai/cappuccino/cafea sau ciocolata calda).

Curatarea aparatelor de cafea este esentiala pentru a asigura buna functionare a acestora si pentru a evita aparitia unor defectiuni care pot duce la costuri ridicate pentru reparatie. Procedurile de curatare trebuie efectuate saptamanal sau chiar mai frecvent, in functie de rulaj si de calitatea apei din zona.

Pentru o buna functionare a aparatului de vending este necesar sa curatati urmatoarele parti ale aparatului:

  • Compartimentele de depozitare a pudrelor instant, a cafelei si apei
  • Deversoarele si jgheabul pentru zahar
  • Tuburile de distribuire
  • Compartimentele de dozare si mixerele

Pentru curatarea acestora este indicat sa folositi detergentul recomandat de producator si sa nu folositi perii abrazive, care pot deteriora piesele.

Problemele automatelor de vending si solutiile acestora

Inainte de a apela la o echipa specializata pe reparatii automate vending, puteti citi urmatoarele randuri dedicate unor posibile probleme si solutii pentru automatele de cafea. Desigur, cel mai bun “diagnostic” il poate pune expertul in reparatii automate vending de la coffeepoint pe care il puteti contacta si telefonic.

Cateva din cele mai frecvente probleme ce pot sa apara la un automat de vending:

  • Aparatul nu mai incalzeste apa sau nu mai da pahare

In cazul in care aparatul de cafea nu mai incalzeste apa este posibil ca sonda de temperatura a acestuia sa fie defecta sau rezistenta boilerului sa fie arsa.

Daca aparatul nu mai de pahare atunci este posibil ca modulul de micro-sesizare a paharelor sa fie defect sau pur si simplu sa fi ramas fara pahare.

  • Aparatul nu mai adauga apa atunci cand prepara cafeaua sau nu mai da cafea

In cazul primei situatii este posibil ca pompa interna a aparatului sau bobina pentru cafea sa fie arse. Daca aparatul nu mai da cafea atunci poate fi o problema a rasnitei (sa fie blocata) sau sa fie defect grupul. Aceste probleme se rezolva de catre o echipa profesionista ce se ocupa cu reparatii automate vending.

  • Automatul de cafea se infunda des la produsele instant

In cele mai multe cazuri, aceasta problema apare atunci cand folositi produse care nu sunt de calitate si se depun pe instalatia aparatului. Pentru a va asigura ca veti cumpara produse instant care se dizolva rapid si nu creeaza depuneri atunci va recomand sa ii contactati pe cei de la coffeepoint.ro.

  • Aparatul umple paharele prea putin sau prea mult (curge peste nivel)

In cazul in care paharele nu sunt umplute corespunzator – fie ca sunt prea goale sau prea pline este posibil ca modulul volumetric sa fie murdar. De asemenea, nu este exclusa nici posibilitatea unor depuneri consistente de calcal in boilerul aparatului.

  • Aparatul are urmatoarea eroare – lipsa apa

Atunci cand aparatul scoate un zgomot puternic sau afiseaza eroarea de lipsa a apei atunci est posibil ca pompa ajutatoare sa fie dezamorsata.

Pe langa aceste probleme pot sa apara multe altele – fie ca sunt legate de produsele pe care le folositi in aparat, de calitatea apei, de modul in care este realizata mentenanta acestuia sau de frecventa folosirii, toate trebuie rezolvate cu ajutorul unor profesionisti in reparatii automate vending.

De Irina