Ambracatiunile au fost intotdeauna niste lucruri forte practice, folosite pentru pescuit si pentru trransportul pe apa. Cu toate acestea, ambarcatiunile au fost insa si inca sunt niste simboluri ale statutului social.

Ambarcatiuni de pescuit, un termen general, folosit pentru a desemna orice vehicul pe apa care poate fi utilizat pentru a ajuta la prinderea pestelui. De obicei, termenul se aplica vaselor mari comerciale care prind, stocheaza si transporta cantitati uriase de peste pentru a fi vandute consumatorilor in piata de peste.

Cat cantaresc aceste ambarcatiuni?

Aceste ambarcatiuni sunt de aproximativ 5-10 tone, niste masini gigantice, care sunt capabile sa aprovizioneze o intreaga tara. Ele sunt, totusi, caracteristici de tarile dezvoltate, cum ar fi Japonia, deoarece regiunile de coasta in curs de dezvoltare, depinde in mare masura pe comunitatilor de pescari, care navigheaza pe mare pe ambarcatiuni din lemn si aduc cantitati mici de peste. Aceste ambarcatiuni de pescuit sunt clasificate conform designul lor si tipurilor de ape in care sunt echipate sa se aventureze.

Tipurile de baza sunt barci pentru pescuit in apele interioare si barci pentru pescuit maritim. Deoarece pescuitul a fost un mod traditional de existenta in cele mai multe comunitati de pe coasta, fiecare a venit cu modelele cele mai potrivite pentru stilurile lor de pescuit. De exemplu, printre nativii din bazinul fluviului Amazon, ambarcatiunepentru pescuit prferata este o ambarcatiune usoara, din impletituri in care incape o singura persoana care pescuieste cu ajutorul unei sulite la adancimi mici.

In comunitatile dezvoltate ca cea din Statele Unite, a pescui nu este un mijloc de a-ti asigura supravietuirea, este insa o activitate de recreere. Oamenii privesc pescuitul ca pe un sport, iarambarcatiunile pe care le utilizeaza sunt concepute pentru a se potrivi acestui profil. Ambarcatiunile de pescut populare aici sunt ambarcatiuni in care doi la sase pasajeri ce calatoresc cu viteze crescute. Astfel de modele includ Bass Boats, Pontoane, ambarcatiuni potrivite pentru divertisment dar si pentru transportul echipamentelor de pescuit. Pentru expeditii de pescuit in weekend cu familia, persoane fizice prefera plute gonflabile si canoe.

De Irina