Atat incalzitoarele pe gaz, ca si cele electrice, sunt o sursa eficienta de incalzire suplimentara in casa, atunci cand aveti de incalzit o camera sau doua. Incalzitoarele electrice sunt grozave cand comutatorul este pornit, insa cand tensiunea cade dintr-o data si nu ai la dispozitie un generator electric, un incalzitor pe gaz ar putea fi solutia potrivita. Dupa cum probabil ati vazut, unele incalzitoare pe gaz au aprindere electronica sau indicatori pentru pornirea incalzirii cu acest combustibil.

Lumina de veghe se prezinta ca o flacara continua, cu un termocuplu care nu are nevoie de mare putere pentru a da drumul la incalzire. Acesta este un dispozitiv necesar la casa omului, atunci cand ramai fara electricitate si ai nevoie de o sursa de caldura in casa. Din pacate, incalzitorul pe gaz, ca si sel electric, nu are capacitatea de a dezmorti intreaga casa, asa ca nu va ramane decat sa inchideti usa camerei in care va desfasurati activitatea, pentru a mentine caldura in interior.

Termenul asociat cu acest tip de incalzitoare este lumina de veghe. Pur si simplu, rotiti valva de gaz inspre lumina pilot, apasati butonul in jos si se aprinde beculetul situat chiar langa termocuplu. Flacara va incalzi termocuplul si va genera o putere care va permite deschiderea valvei de gaz. Apoi, pur si simplu rotiti valva de gaz pe pozitia “on” si incalzirea va porni. Acelasi principiu se aplica si boilerelor de apa dintr-o casa. Acest dispozitiv este minunat pentru detinatorii de cabane de vanatoare, situate in locuri greu acesibile, care nu sunt racordate la utilitati de gaz sau curent electric. Cei care le-au folosit au simtit rapid diferenta. La fel se poate spune despre cei care locuiesc la oras, dar vor o casuta linistita in mijlocul naturii, chiar daca aceasta este compusa dintr-o camera, maxim doua. Incalzitorul pe gaz poate fi o solutie in astfel de situatii, in care nu ai nici un fel de contract cu furnizorii de energie, dar nici nu iti faci griji pentru eventuale pene de curent sau de gaz. Mai ales ca, in ultima perioada, facturile la aceste utilitati au crescut simtitor. Cel putin in Romania, liberalizarea pretului la gaze naturale si energie electrica, preconizata a avea loc in perioada imediat urmatoare, determina tot mai multe persoane sa caute solutii alternative de incalzire. Iar daca peste Ocean aceste surse de incalzire sunt demult o alternativa, dat fiind si pretul scazut al combuztibililor in aceasta parte a lumii, si in Europa de est, aceste dispozitive sunt la mare cautare, mai ales in locurile izolate. Prin urmare, nu trebuie sa indurati frigul din cauza unor caderi masive de zapada sau alt dezastru natural. Pregatit-va din timp, prin achizitia unui incalzitor pe gaz.

De Irina