Unele aparate de aer conditionat ofera si functie de incalzire pe anotimpul rece. Acestea includ un aparat de aer conditionat de perete sau pentru fereastra, care are dubla calitate de a raci aerul pe timp de vara si de a mentine o ambianta calda in casa in anotimpul de iarna.

In general usor de instalat, aparatele de aer conditionat de fereastra sunt de obicei ieftine si ofera in mod eficient caldura si racoare, totodata. Acestea repezinta un tip de aparate portabile extrem de populare, pentru ca necesita o instalare minima, iar unitatea poate fi mutata dintr-o incapere in alta fara probleme, singura conditie fiind existenta unei ferestre sau a unei usi care sa dea in exteriorul casei. Caracteristicile si functiile unitatilor portabile difera, de asemenea, asa ca utilizatorii vor trebui sa stie cat mai bine de ce au nevoie inainte de a proceda la cumpararea uneia.

Desi unii sunt tentati sa afirme ce aparatele de aer conditionat portabile nu ofera intotdeauna un nivel maxim de eficienta pe functiile de racire/incalzire, trebuie analizat si avantajul de a avea ambele functii pe aceleasi aparat. Iar in randurile de mai jos va vom prezenta cateva dintre modelele cele mai populare, care se pliaza perfect pe aceste cerinte ale utilizatorilor.

Incalzitorul ceramic de la Lasko

Acest brand ofera niste caraceristici bune pentru un dispozitiv cu incalzire ceramica si care are un singur ventilator frontal. Cu functiile fixate prin rotatie pe tot parcursul anului si control termostatal ajustabil, poti incalzi spatiul de locuit sau, pur si simplu, setati aparatul pe recircularea aerului, pentru a crea o atmosfera cat mai confortabila. Acesta are niste dimensiuni rezonabile, este sufficient de compact si, pe deasupra, este avantajos la pret.

Aparatele cu dubla functie de la Dyson

Dispozitivele “Hot and Cool” de la Dyson reprezinta un bun exemplu al electrocasnicelor eficiente, care ofera in acelasi timp o sursa de incalzire, fiind dotate si cu un ventilator pentru recircularea aerului, toate ascunse intr-o carcasa cat se poate de cocheta si, totodata, compacta.

Esential la acest aparat este designul sau fara lamele de ventilare, care il face mai usor de curatat de praf. In plus, nu e niciun pericol, in cazul in care aveti un copil mai curios din fire prin casa. Iar pe masura ce se schimba sezonul, poti opta foarte usor pentru modulul de incalzire, setand pur si simplu temperatura preferata in spatiul de locuit. Iar designul suplu si elegant este completat si de un material care rezistent la urme si la depunerile de praf.

 

 

De Irina