Multe modele de fantani arteziene din marmura sunt accesorii deosebite care transforma orice gradina si curte interioara intr-un loc distins. Fantana arteziana de marmura este cel mai raspandit ornament de gradina. Acest lucru se datoareaza marmurei, piatra de lunga durata. Marmura este considerata o piatra scumpa, de lux, de aceea orice fantana arteziana de marmuza va creste valoarea spatiului in care se afla.

Cum se sculpteaza o fantana arteziana din marmura?

Fantana arteziana de marmura poate fi sculptata in multe forme: de la cele clasice (ingeri, copii, adulti, ingeri, animale, pasari, flori etc) pana la elemente moderne (zane, dragoni si animale mitologice).

Marmura utilizata in fabricarea fantanilor arteziene poate avea variatii de culoare din cauza impuritatilor prezente in piatra naturala, la momentul de formare. Unele dintre diferitele culori de marmura sunt rosu, gri, roz, verde, alb si negru. Acestea fac fantana mai atractiva si mai aproape de natura.

Fantana de marmura poate fi amplasata atat in gradini si curti interioare, cat si in aer liber in hoteluri, statiuni, birouri, case de locuit, pe strazi si in parcuri. Sunt rezistente in timp si sunt mai placute decat cele din ciment sau piatra.

Are tendinta de a lumina orice ambiant

Fantana arteziana de marmura are tendinta de a lumina orice ambiant, de aceea este principala optiune in decorarea gradinii. Fantana arteziana de marmura este ideala pe timpul verii deoarece marmura este o piatra rece. In combinatie cu apa din fantana se produce un efect racoritor si proaspat.

Fantana arteziana de gradina din marmura este cea mai apreciata fantana arteziana din intreaga lume. In curtile palatelor si castelelor sunt situate adesea fantani arteziene din marmura datorita frumusetii acestora.

De Irina