Încă de pe vremea în care lucram în televiziune auzeam faptul că oamenii, telespectatorii, se simţeau dezgustaţi de ceea ce vedeau la televizor. Ştiri, emisiuni, concursuri, filme sau reclame.

Indiferent de programul TV, numai rahaturi. Toţi se simţeau lezaţi de ceea ce vedeau, era efectiv -too much- pentru ochişorii lor sensibili de laba… şi maici scăpate de la Nicula. Să mă ierte Dumnezeu, bine că am ieşit din post şi pot să mă iau de ei! Amin.

„Când mă uit la Capatos îmi vine să vomit, efectiv este sub demnitatea mea să văd asemenea orgii mediatizate! Anumite scene parcă sunt rupte din Jurasic Park!”, asta spun toţi. (Bine, alea mai bune aduc cu unele secvenţe din filmele cu Jenna Jameson…)

Nici Măruţă ăsta nu se mai satură de atâta prefăcătorie pe PRO! Oare nu se pensionează? Din cauza ăstora e lumea cu susul în jos, maică! Promovează non valorile! Da’ noi avem în ţară atâţia oameni cu care să ne mândrim. Ah, stai.

Nu folosim cratima corect

Nu, nu prea avem. În condiţiile în care 90% nu ştim folosi cratima corect, pe la şcoli dăm tot mai rar, de muncit nu ne mai place şi nu ne-a plăcut niciodată, am auzit de Ion Eminescu si de Mihai Creangă, dar nu mai ştim câţi iezi avea Luceafărul… NU, chiar nu avem cu ce ne mândri. Trist.

M-am uitat şi eu să fiu la curent cu cine mai umblă Leo sau al cui e copilul lui Borcea (Pelinel oricum nu ştie nici măcar dacă e şi al ei, sau doar al fostului acţionar de la Dinamo). Te prinde cancan-ul la un moment dat. Dar prostia dusă la extrem devine plictisitoare, cel puţin pentru mine.

În plus, nici Viorel Lis care a fost acum pe Kanal D nu o să-mi dea bani să plătesc întreţinerea, nici Guţă nu îmi va duce gunoiul. Şi ce mişto era să-mi cânte ceva de noroc şi de duşmani până îl ducea la ghenă… Păcat.

Oricum, în urma analizei, am ajuns la un punct comun. Toate scandalurile şi mascarada asta televizată, întotdeauna pornesc de la o FEMEIE. Până n-a apărut Vica, Piţurcă părea chiar băiat de treabă.

Până nu a apărut Boureanu cu o tinerică de mână, el chiar avea o căsnicie fericită. Până nu l-a luat Oana pe Lis de bărbat,omul n-a vrut să moară. Stai aşa… a murit sau nu până la urmă? Ultima dată era de aceeaşi vârstă cu T-Rex, am pierdut şirul. Şi lista continuă.

Femeia produce haosul, tot ea reinstalează ordinea. Şi vinde. Vinde mult. Crezi că Loredana îşi mai arăta baloanele dacă emisiunea respectivă nu făcea rating şi implicit, îi aducea ei bani? Cruduţa mai dansa cu chiloţii pe cap dacă nu ştia că o privesc vreo 2 milioane de idioţi?

Tabloidele au cel mai mare rating

Eu ştiu că NIMENI nu se uită la asemenea tâmpenii pentru că toţi suntem nişte (in)culţi, dar acest gen de emisiuni (tip tabloid) au cele mai mari ratinguri. Pentru că ei promovează ce vor, iar noi aplaudăm ca focile, deşi nu recunoaştem.

Câteodată mi-e ruşine că mă uit la anumite chestii, mă apucă şi greaţa când văd ce fac fete ca mine, ca tine, în public. Pentru că asta se cere. Nu olimpicii de la matematică, nu inventatorul nu ştiu care din America, român la origini. Asta nu ne interesează. De aceea nu primim calitate. De ipocriţi.

Şi eu am luat locul 3 la Olimpiada Naţională cu 9,60 şi ce crezi? NIMENI n-a scris despre asta. Dar că am vorbit cu unu’ mai cunoscut care întâmplător îmi era şi prieten, MARE ştire. Peste tot.

Oamenii de valoare sunt în minoritate. Ei îşi văd de treabă. Nu vând. Nu se maimuţăresc. Nu se trag de chiloţi. Nu îşi pun rahat în cap, vorba unui amic. Vezi? Asta e pierderea lor.

Am fost şi eu ca ei. Am avut de pierdut. Nu m-am reprofilat, dar am ales să rămân cumva în umbră. M-am lăsat şi de televiziune deşi o iubeam. Sunt mai safe în globul meu de cristal, cu urechile astupate şi ochii acoperiţi.

Nu, nu ei sunt de vină. Noi suntem.

De Irina