Iubim cu totii caminul, locul de unde corpul tau mai pleaca insa pe care inima ta nu-l paraseste niciodata. Acum, ca te-ai hotarat sa te asezi la casa ta, vrei sa fii sigur ca locuinta pe care alegi sa o cumperi este si casa protrivita pentru tine.
Atunci cand prornesti pe un astfel de drum, ia-o pe cel mai lung. Cumpara casa protrivita pentru tine, cea in care te vezi traind cativa ani buni, ideal ar fi macar 5. Cumparatul de case si mutatul din una in alta necesita mult timp si efort, precum si o reducere a unor cheltuieli inutile. In plus, timpul suplimentar petrecut in casa ta ar putea fi suficient pentru ca piata imobiliara sa iasa din recesiune.
Cauta o casa care se poate adapta nevoilor tale de viitor. De exemplu, ca venirea pe lume a unui nou nascut sau reintoarcerea la casa parintilor a unui copil mai mare. Daca nu-ti permiti un loc destul de mare care sa faca fata nevoilor viitoare pe care le anticipezi, poti cauta unul pe care sa-l poti modifica mai tarziu. Ia in considerare o locuinta cu camere care pot servi mai multor functii, astfel incat casa pe care intentionezi sa o cumperi sa poate ramana la fel de functionala si peste ani. De exemplu, o sufragerie cu plan deschis este foarte adaptabila. La fel si o bucatarie din care poti usor supraveghea living-ul, mai ales cand in el se joaca nici atat de minunata pentru cineva care nu-si permite apoi costurile privind intretinerea acesteia. In acelasi timp, un apartament ar putea fi perfect pentru cineva care circula mult prin oras si are un stil de viata alert, dar nu si pentru cineva caruia nu-i place ca vecinii sa-i invadeze spatiul intim.
Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o casa, sunt imprejurimile. Cand achizitionezi casa, aceasta este situata intr-un cartier. Gaseste-l pe cel potrivit tie. Se poate sa-ti placa la nebunie casa, insa daca este intr-un cartier aflat la mare distant de scoala copiilor sau de serviciu, poate deveni obositor si costisitor. Aspectul cartierului si ceea ce-ti ofera sunt, iarasi, aspecte de care trebuie sa tii cont in mod obligatoriu.
In final, gandeste-te la casa pe care o cumperi ca la un camin. O casa trebuie sa fie o locuinta, nu o investitie. Deci, cumpara o locuinta care sa-ti serveasca in primul rand ca un camin si abia apoi gandeste-te la aceasta locuinta ca la o investitie care sa-ti aduca un potential profit.