Cronotermostate fara fir sunt cronotermostrate care comunica cu ceea ce controleaza fara fir, printr-o transmisie ce in general sta in jurul frecventei de 433 MHz. Dimensiunile de cronotermostate fara fir sunt relativ mici, fiind posibila mutarea prin camera cu usurinta. Unele din cele mai bune cronotermostate fara fir sunt, dupa parerea mea, cronotermostatele Baxi.

Aceste cronotermostate fara fir au afisaj intuitiv, intr-una sau mai multe culori, in general afisajul nefiind colorat pentru a nu intra in contrast cu mediul inconjurator.

Cronotermostate fara fir functioneaza pe baterie, aceasta poate sa fie sau nu reincarcabila. Afisajul la cronotermostate fara fir este simplu de citit si de inteles.

Cronotermostate fara fir au posibilitatea de a selecta modalitatea de afisare a temperaturii, in grade Farenheit sau Celsius, au setarea de ora, au setare de racire si incalzire, si printr-un senzor de temperatura atasat afara, cronotermostate fara fir pot arata si temperatura exterioara.

Cronotermostatele fara fir arata gradul de incarcare a bateriei

La fel ca la telefoanele mobile, afisajul la cronotermostate fara fir arata gradul de incarcare sau descarcare a bateriei.

Cronotermostate fara fir ofera posibilitatea de a avea control pentru incalzire si racire, operarea fiind foarte simpla. Cronotermostate fara fir functioneaza impreuna cu centrala termica.

La cronotermostate fara fir setarea electronica se face pentru camera in care aceste cronotermostate fara fir sunt asezate, cronotermostate fara fir comunica cu centrala termica, iar atunci cand temperatura din camera a scazut cu 0.5 sau chiar mai putine grade sub temperatura setata pentru camera respectiva cronotermostate practic spun centralei sa porneasca.

De Irina