Cronotermostate pentru centrale termice se folosesc pentru a pastra centralele termice ferite de inghet si pentru a ajuta centrala sa consume mai putin si electricitate si gaze in timp ce temperatura ambientala ramane constanta.

Se instaleaza doua tipuri de cronotermostate pentru centrale termice, unul dintre tipuri este un model de cronotermostate pentru centrale termice care se aseaza in casa.

Acest model comunica cu centrala si verifica in permanenta temperatura din camera in functie de programarile si setarile care au fost facute in prealabil.

Când își reiau cronotermostatele  activitatea?

In momentul in care temperatura scade sub o anumita limita prestabilita, aceste cronotermostate pentru centrale termice anunta centrala ca este timpul sa isi reinceapa activitatea. De exemplu, cronotermostatele Baxi au aceasta functie.

Daca nu ar exista aceste cronotermostate pentru centrale termice, centrala ar functiona incontinuu, pornind si oprindu-se din 5 in 5 minute tot timpul zilei, lucru care ar creste costurile per total, si costurile combustibilului (gazul) dar si costurile curentului electric.

Al doilea model de cronotermostate pentru centrale termice se instaleaza chiar pe centrala, si are un senzor care masoara temperatura in exteriorul locuintei.

In felul acesta cronotermostate pentru centrale termice pot sa verifice temperatura mediului exterior si pot sa se asigure ca nu exista un pericol de inghet, mentinand intotdeauna tevile la o temperatura potrivita pentru a evita un inghet.

Tot aceste cronotermostate pentru centrale termice verifica si temperatura apei in general pentru a proteja tevile de topiri sau scurgeri neprevazute.

De Irina