Ambarcatiunile mici au motoare de ambarcatiuni exterioare, un motor exterior este un sistem de propulsie ce consta dintr-o unitate de sine statatoare care include motorul, cutia de viteze si elice sau unitate jet.

Motorul ambarcatiunii este conceput pentru a fi aplicat pe partea exterioara a ambarcatiunii si este cea mai des intalnita medoda de propulsie pentru ambarcatiunile de dimensiuni mici. Asta face navigarea pe ambarcatiuni mai usoara.

In afara de faptul ca motoare ambarcatiuni ofera propulsie, motoare de ambarcatiuni suspendate furnizeaza si modalitatea de carmire, control al directiei.

Motoare de ambarcatiuni sunt concepute pentru a fi montate pe un pivot, acest lucru pentru a permite controlul acestora, mai exact pentru a controla directia de impingere.

Motorul ambarcatiunii

Motorul ambarcatiunii este folosit pe post de carma atunci cand nu este pornit. Comparativ cu motoare ambarcatiuni interioare, motoare ambarcatiuni exterioare pot fi usor inlaturate pentru depozitare sau pentru reparatii.

Atunci cand ambarcatiunea este scoasa la vanzare, scoasa din serviciu sau cand se circula prin ape de mica adancime, motoare ambarcatiuni poate fi inclinat in sus pentru a ridica elicea si pentru evita acumularea de alge marine sau alte riscuri subacvatice cum ar fi pietrele.

Ventilatia este un fenomen care apare atunci cand aerul de suprafata sau evacuarea de gaze (in cazul motoare ambarcatiuni echipate cu prin-hub de evacuare) este impins in palele elicei in timp ce se invarte.

In timp ce motoare ambarcatiuni invarte elicea, iar elicea impince mai mult aer decat apa, sarcina pe motor este foarte redusa, antrenand motoare ambarcatiuni, elicea se roteste suficient de repede pentru a rezulta cavitatie, moment in care forta de tractiune nu prea e generata deloc.

Starea continua pana cand elicea incetineste destul incat bulele de aer sa iasa la suprafata, langa motoare ambarcatiuni.

Cauzele primare de ventilatie sunt:

  • motoare ambarcatiuni este prea mare mentru ambaracatiune
  • motoare ambarcatiuni este montat prea sus
  • exista daune la placa de antiventilare
  • exista deteriorare la nivelul elicei motorului
  • un obiect strain a intrat in difuzor.

De Irina