Totul a pornit de la filmul Transformers in care rolul principal il avea lupta dintre doua factiuni puternice de roboti extraterestri: Autobots (condusi de inteleptul Optimus Prime) si Decepticons (condusi de Megatron), care au aterizat pe Pamant cu scopul de a recupera „Allspark”, un talisman mistic care asigura putere nelimitata oricui il detinea.

Un secol mai tarziu, Sam Wirwicky, poreclit Spike, isi cumpara prima masina si descopera ca de fapt aceasta era un robot Autobot. Spike este astfel implicat in lupta colosala dintre cele doua generatii de roboti.

Filmul are si in prezent mii de fani, a caror imaginatie a fost indeajuns de bogata pentru a duce la crearea unor jocuri cu roboti Transformers.

Exista pe Internet o mare varietate de jocuri cu roboti, create special pentru iubitorilor de roboti din Transformers. In aceste jocuri cu roboti Transformers va puteti crea proprii roboti de culori si modele diferite.

Majoritatea jocurilor cu roboti Transformers sunt facute pentru copii. Puteti chiar sa va implicati in dezvoltarea acestora, prin aducerea de idei inovative, care sa lumineze viitorul virtual al masininariilor, al robotilor Transformers.

O categorie aparte de jocuri cu roboti

O categorie aparte de jocuri cu roboti Transformers este destinata jucatorilor mai avansati. Din aceasta categorie fac parte jocurile cu roboti Transformers precum „Trasformers (The Game)” si „Transformers – Revenge of the Fallen (The Game)”.

Trasformers (The Game) este primul din aceasta serie de jocuri cu roboti Tranformers si a venit ca urmare a primului film realizat pe aceasta tema. Jocul are ca poveste chiar povestea filmului deja cunoscut. Artifacul foarte puternic „All Spark” este miza razboiului purtat intre cele doua factiuni de roboti. In joc sunt introduse mici filmulete animate, realizate chiar in studiourile Blur.

Aceste filmulete ce tin de jocuri cu roboti Transformers sunt asemanatoare celor facute pentru alte jocuri de succes si se pare ca au o calitate uimitoare, sustin impatimitii jocurilor pe calculator. Jocul are elemente de joc arcade si contine aproximativ 4-5 capitole pe nivel. Pentru ca nu este un joc specific cu masini, controlul unui robot in mod vehicul intampina mari dificultati.

O idee inovativa a acestui joc

O idee inovativa a acestui joc ce apartine categoriei de jocuri cu roboti Transformers este introducerea altor personaje, precum robotul Shockwave Decepticon, aspect ce face diferenta intre film si jocul proriu-zis.

Cel de-al doilea joc se bazeaza ca si primul pe lupta robotilor, jucatorii fiind capabili sa exploreze diferite niveluri si sa treaca mult mai repede din forma robot in cea de vehicul si invers. Robotii din aceste jocuri cu roboti Transformers pot lupta, zbura, in single player sau multiplayer. Robotii au abilitati si armament propriu distinct pentru fiecare in parte. Jocul acesta se poate juca si online.

Daca beneficiati de o consola, va veti putea bucura mult mai bine de un joc din seria acelor jocuri cu roboti Transformers deoarece jocurile pe PC nu sunt de aceeasi calitate, nici macar din punct de vedere grafic.

De Irina