hot

Ma duc azi la o prietena. Asta sta intr-un bloc , la etajul 8. Stam noi de vorba ce stam si zic sa ies pe balcon sa vad ce mai e pe afara. Si cum ma uitam eu asa plina de interes , ca vitelul la poarta noua, numai ce imi arunc privirea in jos si vaz o mandrete de Bmv x6, alb, cu trapa de deasupra deschisa. O chem pe Alina si-i arat. Zic , uite fata ce bou, si-a lasat masina deschsa pentru hoti. Asta zice: Ce hoti fata, hotii au 2 metri inaltime si vad pe deasupra?

Ete ca hotii ai dracu’ nu vazura , da’ in schimb au vazut trei draci de copii care stateau la etajul 5. Toti trei, frati, singuri acasa dupa cum aveam sa constatam mai tarziu( din pacate prea tarziu).

Intru in casa, inapoi si ma duc sa vad daca  a facut Alina cafeaua. Stam, bem un suc, fumeaza asta vreo doua tigari, mai vorbim de una de alta  si dupa vreo juma’ de ora asa, ii zic asteia sa iesim din nou pe balcon daca vrea sa fumeze, ca in bucatarie m-a imputit de tot. Luam doua scaune si gata, ne instalam comod. Cand sa dau sa arunc peste balcon o frunza cazuta de la o planta, hopa, ce-mi vad ochii! Dracii aia de copii ii aruncau aluia cu Bmv-ul, de sus de la etaj, prin trapa ramasa deschisa, cam tot ce le pica in mana. Oua, rosii, cartofi, ceapa, tot. Aveau ai naibii o tinta ceva de speriat fiind ajutati si de fapul ca masina era parcata lipita de bloc . Mi-a  venit rau cand am vazut.

Repede, fuga pe scari, ca nebuna asta stia unde sta proprietarul masinii. Sunam. Deschide un ceafa -lata, burtos, cu o fata de smardoi. Se uita intr-un sictir de nedescris la noi. Il intreb daca al lui e Bmv-ul alb. Zice: Da. Ce problema AI? Daca l-am vazut asa “simtit” am zis sa-i fac bucuria de a fi si eu la fel de politicoasa si-i zic:

– Cumetre (vorba mea cand sunt nervoasa), io n-am nicio o problema , dar tu ai un munte de mancare in masina ca ai uitat trapa deschisa si dracii aia de la 5 ti-au umplut-o cu oua si rosii

O secunda am crezut ca a facut apoplexie. A belit ochii la noi si a scos un ragnet visceral. Pana la parter a fugit in budigai si in picioarele goale, turnand dumnezei, cruci, morti si nenumarati pasti ai mamei lor de copii.  Odata ajuns jos, mai mai sa crape: inauntru era dezastrul pe pamant: vreo 10 oua, 6-7 rosii, cam tot atatia cartofi si cateva cepe. Pe consola centrala era o mazga duhnitoare, scaunele lui albe si frumoase aratau ca si cum dormise porcu’ lu’ tataie acolo. Alta serie de dumnezei si ceafa-lata a pornit pe scari sa caute razbunare, la apartamentul unde stateau dracii aia. Picioare in usa, degetul pe sonerie de mai sa ia foc, nimic. Aia, de frica, erau lemn. Iar morti si injuraturi, coboara nebunul pe scari si se duce la o spalatorie auto din apropierea blocului. Vine de acolo cu un baiat si-i arata aluia care e problema. Radea baiatul sa lesine. A pus un sac de plastic pe scaun si s-a urcat la volan, ducand masina la spalatorie, Ceafa-lata mergea in urma ei, ca dupa mort. Ii era sila sa se urce in masina-hoit. Noi vedeam de la geam cum se cracanau aia de la spalatorie cand au vazut masina.

Cand am plecat eu, ceafa-lata era in fata blocului. M-a luat cu sarut-mana, cu mii de multumiri. L-am lasat in pace, spectacolul oferit fusese priceless.

Dupa vreo doua ore ma suna Alina sa imi zica ca e concert in bloc: Parintii dau si dracii aia urla Nu mai daaaa, Nu mai faaac!!!

De Irina