Este interesant de observat modul in care bucataria moderna a evoluat, de la a fi doar un loc pentru a pregati masa in locul de intalnire preferat pentru intreaga familie, care ii aduce impreuna pe toti, dupa o zi lunga si grea. Adevarat ca exista printre noi multi care tind sa ramana lipiti de televizor in timp ce savureaza o gustare, dar chiar si astfel de familii par sa vina impreuna in bucatarie, cel putin pentru un mic dejun rapid. Si tocmai aceasta tendinta este cea care a adus conceptul de fata, acela de bucatarie ca si centru al socializarii in familie. Cimentand rolul bucatariei ca si inima si sufletul unei case, intr-o bucatarie sociala contemporana, totul tine de versatilitate. Ideea a devenit atat de populara in ultimii ani, incat firmele producatoare demobilier au venit cu o noua compozitie si o abordare proaspata a bucatariei, care serveste exclusiv in acest scop. Chiar daca ai deja o mobila potrivita in bucatatrie, insa doresti sa te alaturi acestui curent atat de modern, transformand-o, iata ce trebuie sa stii.

Deschiderea bucatariei

Este posibil ca modul cel mai simplu de a transforma bucataria intr-o zona sociala nu este prin schimbarea mobilei, c prin deschiderea acesteia catre living. Daca ai deja o lucuinta proiectata cu plan deschis, atunci nu trebuie sa-ti faci prea mari griji in privinta tranzitiei. Insa, pentru cei care au bucataria ca si camera separata, o idee ar fi sa sparga peretii despartitori, astfel incat aceasta sa fie conectata cu zona de luat masa adiacenta sau cu livingul. Daca te deranjeaza delimitarea vizuala a spatiului, atunci poti crea limite clare intre camere, cu o jumatate de perete sau un raft incastrat, poate chiar un perete despartitor din sticla. Ingenios proiectat, o jumatate de perete poate actiona, de asemenea, ca o punte intre spatiul de luat masa, pe de o parte si bucatarie, pe de alta parte.

Insula si scaune de bar

Daca ai deja un plan deschis, dar inca mai lupti sa transformi bucataria intr-un centru primitor pentru toata familia, atunci este timpul sa acorzi o atentie sporita insulei. Cele moderne vin intr-o varietate de stiluri si ofera o dievrsitate de functii in ceea ce priveste zonele de servire, de pregatire a mesei si chiar mese extensibile, pe care sa le tragi inapoi atunci cand nu le folosesti. Cupland versatila insula de bucatarie cu scaunele de bar ideale, vei  avea un spatiu superb, cu viata de familie activa.

De Irina