Fara indoiala, griul este, cu adevarat, cea mai tare nuanta neutra care face jocurile la ora actuala in materie de decoratiuni interioare. Nu degeaba a devenit preferata designerilor de interior inca de acum un an sau doi. Dar, cum moda nu da semne sa incetineasca pasul, vara aceasta s-ar putea sa fie anotimpul ideal pentru a adauga aceasta relaxanta si eleganta nuanta in livingul tau, chiar daca ai planificat asta pentru toamna sau primavara viitoare. In vreme ce culori precum albul, negrul sau argintiul sunt folosite uzual alaturi de gri, de ce sa nu oferi casei tale o nuanta diferita in acest sezon, cum ar fi stralucitorul galben?

Multe locuinte contemporane au imbratisat griul cu bucurie si poti gasi aproape la tot pasul case decorate cu mobila intr-una sau mai multe nuante de gri. Dar, pe de ata parte, poti evidentia casa ta mai bine din context, prin adaugarea unor pete din racoritorul si, totodata, stralucitorul galben, care simbolizeaza vara luminoasa si care te va calauzi mult si bine de acum inainte. Moderna, eleganta si totusi jucausa, aceasta combinatie ofera echilibrul ideal intre sofisticat si tineresc.

Accente stralucitoare interschimbabile

Sunt o multime de modalitati prin care putem combinatia de gri si galben in living, fara a ramane intepeniti intotdeauna in aceasta. Una dintre cele mai intalnite modalitati este folosirea culorii gri ca fundal si introducerea accentelor de galben in vase de ceramica, scaune, pernute decorative sau chiar flori proaspete, pentru inviorarea spatiului. Aceasta apropiere e simpla, rentabila ca pret si, totodata, iti permite sa schimbi combinatia de culori cu usurinta. Iar sa aduci in casa o combinatie de gri si galben nu inseamna neaparat sa tinzi spre un model de durata, de care sa nu te mai desparti. Dar, daca iti place cum arata, un perete in accente de galben pal poate exprima o nota de eleganta acunci cand este combinat cu nuante mai luminoase de gri. In timp ce nuantele deschise de gri ofera cel mai un fundal pentru accentele galbene, griurile inchise sunt folosite in special pentru a da senzatia de caldura, de spatiu confortabil. Aceasta apropiere da extrem de bine in regiunile predominant racoroase in cea mai mare parte a anului, facand iernile mai linistite si mai calduroase, atunci cand ambianta de fundal a camerei este in tonuri inchise.

Adaugati magicul negru

Decorarea in gri si galben nu inseamna ca trebuia sa folositi neaparat doar aceste doua culori. De multe ori, albul este o parte naturala a livingului si se combina extraordinar cu o a doua culoare. Vei fi surprins sa vezi insa cat de bine lucreaza negrul cu griul si galbenul impreuna. Foloseste un decor negru intens pentru a defini spatiul vizual si da-i o nota de exuberanta. De vreme ce negrul se potriveste de minune cu griul si galbenul luate separat, vei vedea ca acelasi lucru il va face si alaturi de cele doua, la un loc. Totul e sa echilibrezi spatiul si sa nu exagerezi cu accentele.

 

De Irina