cositorile manuale

Cositorile manuale sunt foarte raspandite in zonele urbane, deoarece locuitorii din aceste zone se ocupa in special de decoratiuni. Ceea ce inseamna ca foarte multe persoane care locuiesc in zonele urbane isi achizitioneaza cositori manuale pentru a putea savarsii activitatile decorative in propria vecinatate.

Asa se face ca exista un numar foarte mare de persoana care prefera sa-si tunda gazonul cu ajutorul cositorilor manuale. Cositorile manuale sunt de departe mai utile in zonele urbane, deoarece activitatile pentru acestea sunt relativ simple. Avand in vedere ca o cositoare manuala nu detine pretul pe care il detine o cositoare automata nu este de mirare de ce acestea sunt atat de cautate.

Din ce sunt confectionate cositorile manuale?

Cositorile manuale sunt confectionate dintr-un schelet metalic. Aceasta are forma unui carucior pentru trasportat marfa dintr-un camion in magazin. In partile laterale are montate doua roti de aproximativ 15-20 cm.

Acestea sunt fapricate din otel inoxidabil si au pe margine o compozitie de aproximativ 5 cm din cauciuc care permite rotilor sa se poata rotii fara prea mari probleme in functie de stara gazonului.

Pe partea inferioara a distantei dintre roti are montata o elice cu un numar de lame cuprins intre 3-7 lame foarte bine ascutite. Avand in vedere ca aceasta cositoare manuala nu detine niciun motor nu poate functiona pe baza de combustibil.

Bineinteles, cositoarea manuala nu detine nici un acumulator pentru stocarea curentului electric. Modul functionarii acestui instrument este unul deosebit de simplu. Rotile confectionate din otel inoxidabil detin anumite roti dintate care sunt angrenate cu celelalte roti dintate care sunt montate la elice.

Ceea ce inseamna ca elicea si invarte cata vreme rotile fac acelasi lucru. Este un instrumend deosebit de sigur, avand in vedere faptul ca nu pot exista accidente in acest sens. Cositorile manuale sunt deosebit de raspundinte in zonele unde exista teren (gazon) in zonele urbane.

De Irina