Inainte de a achizitiona aparate aer conditionat, trebuie sa iei in considerare o serie de aspecte, cum ar fi marimea spatiului care trebuie racit, numarul de camere existente in locuinta ta, numarul de persoane care locuiesc acolo sau frecventa cu care vin in vizita.

Astfel, unele apartamente pot fi acoperite in intregime de un singur aparat aer conditionat, in timp ce altele au nevoie de minim doua aparate aer conditionat.

Astfel, inainte de alegerea unor aparate aer conditionat, intereseaza-te nu doar de preturi, ci si de capacitatea acestora de racire, ci si de consumul energetic. Setarile termostatului tau afecteaza de asemenea consumul de energie electrica si implicit valoarea facturii tale.

Daca setezi termostatul la o valoare mai mare, vei avea parte de un consum mare si de un timp de functionare mai scurt, in timp ce setarea la o valoare mai mica te ajuta sa reduci cu pana la 20% costurile.

Foloseste un termometru de camera pentru a verifica puterea de functionare a acestor aparate aer conditionat. Aerul care este furnizat de aparate aer conditionat ar trebui sa aiba o temperatura cu 10 grade Celsius mai joasa, spre deosebire de temperatura existenta in camera inainte de pornirea acestor aparate aer conditionat.

Daca valorile sunt mai apropiate chiar si dupa cateva ore bune de functionare, atunci este foarte posibil ca aparatul sa fie stricat sau sa nu faca fata dimensiunii spatiului.

Diversele aparate aer conditionat reduc vaporii de apa din aer, transformandu-i in apa. Acest aspect ne ajuta sa ne simtim mai confortabil prin scaderea umiditatii din locuinta in care stam. Apa astfel rezultata trebuie eliminata prin intermediul unui furtun subtire scos la exterior, pe fereastra, sau pe podea, intr-un recipient special folosit pentru colectarea ei.

Daca observi anumite nereguli in functionarea unor aparate aer conditionat, atunci trebuie sa iei masuri din timp. Vorbeste cu un specialist si spune-i ce anume ai observat diferit la diversele aparate de aer conditionat portabil, de exemplu.

Nu lasa diversele aparate aer conditionat sa functioneze in continuare cu posibile avarii, deoarece pot aparea defectiuni si mai mari sau se poate inregistra un consum nejustificat de mare, care nu iti aduce decat dezavantaje.

De Irina