Ti s-a intamplat vreodata sa achizitionezi o piesa decorativa sau de mobilier atat de speciala, incat sa te gandesti sa reconsideri tot interiorul si stilul casei in functie de aceasta? Ei bine, cateodata se intampla, iar aceasta piesa uimitoare te poate inspira sa te reorganizezi si sa alegi cu atentie fiecare element, din fiecare colt alt casei tale. Bine ai venit in lumea design-ului interior minimalist, o lume in care fiecare detaliu conteaza!

Desi alegerea cu atentie a fiecarei piese poate parea limitativa, cei care mizeaza pe minimalism in domeniul designului interior, gasesc, de fapt, stilul ca fiind eliberator. Mai putine elemente intr-un singur loc inseamna un spatiu mai putin aglomerat, un spatiu in care arhitectura si forma pot fi apreciate in simplitatea lor atat de complexa.

Living minimalist

Incepem seria de exemple care celebreaza filozofia conform careia “mai putin este mai mult” cu amenajarea living room-ului. Desi la nivel de suprafata, dezordinea trebuie sa fie minima, aminteste-ti un sfat cheie in design-ul minimalist: mobilierul vorbeste de la sine. Si pana la urma, atunci cand mobilierul este atat de expresiv, de ce sa-i reduci frumusetea simpla printr-un exces de “chestii”? In acest caz, poate fi dificil sa decizi ce lasi si ce nu pe mese si rafturi in spatiul minimalist. La urma urmei, in cazul in care mai putin este mai mult, aceste suprafete ar trebui sa ramana goale? Nu neaparat. Iti poti lasa creativitatea libera, abordand o perspectiva abstracta pentru un decor de top. Te poti juca cu aspectul formelor geometrice, dintre culori, cu verdele, un compliment perfect pentru spatiul minimalist. Cu cat mai interesant, cu atat mai bine, asa ca profita si de aranjamentele florale si ghivecele inedite.

Minimalismul in dormitor

Cand vine vorba de dormitorul in stil minimalist, e greu sa negi faptul ca mai putin este mai mult, intr-adevar. Dezordinea redusa la minimum se traduce prin mai multa liniste, ceea ce este ideal pentru un spatiu care ar trebui sa inspire odihna. O regula de care nu trebuie sa te feresti in acest caz este simetria; cum ar fi noptierele amenajate identic si asezate pe fiecare parte a patului. Minimalismul este in aceeasi masura despre forme curate, cum este si despre spatii curate. Nu trebuie sa fie imprastiat pentru a fi minimalist. Foloseste si aici picturi abstracte, obiecte de iluminat neobisnuite si flori.

Si tu esti esti un fan al acestei abordari sau apreciezi mai mult stilul traditional?

 

De Irina