Metoda antica asiatica, Feng Shui, ne ajuta la echilibrarea caselor noastre, camera cu camera, pentru a trai mai fericiti si a avea mai mult succes. Nu de putine ori ne indreptam atentia spre dormitor, sanctuarul unde ne putem odihni si reincarca bateriile noapte de noapte. Un Feng Shui bun in dormitor poate ajuta la imbunatatirea vietii romantice, precum si la capacitatea de a te odihni si a te simti revigorat. Totul tine de stiinta de a-l pastra curgator pe chi si a devia orice energie negativa care ar putea intra in camera si in viata ta.

Aplicarea unui Feng Shui bun asupra patului

Totul incepe cu o tablie de pat solida. Cele mai bune tablii de pat Feng Shui sunt cele din lemn, tapitate, deoarece acestea intrunesc o combinatie foarte buna de solid cu o energie blanda, un sprijin atat pentru energia Feng Shui, cat si pentru tine si dormitorul tau. In timp ce esti in lumea viselor, corpul tau este ocupat cu refacerea energiilor pe mai multe niveluri. Subconstient, capul are nevoie de un bun sprijin, protectie, la fel ca si spatele, atunci cand petreci multe ore intr-un scaun la birou.

Ia-ti o saltea potrivita. Exista o varietate de saltele pe piata, insa alegerea cu intelepciune si investitia in una care iti va asigura cele mai bune ore de  somn si relaxare este esentiala. Cu cat dormi mai bine noaptea, cu atat esti mai sanatos si mai plin de energie in timpul zilei. Devino constient de metodele agreate in Feng Shui si nu cumpara niciodata saltele folosite; niciodata nu stii ce energie au acumulat acestea de la proprietarii anteriori.

Un pat de inaltime buna. Pentru a permite un flux echilibrat de energie Feng Shui sub pat, ai nevoie de o piesa de mobilier cu o inaltime rezonabila deasupra podelei. In general, paturile care au in constructie sertare de depozitare dedesubt sunt considerate rele pentru Feng Shui. De ce? Deoarece energia trebuie sa circule in jurul corpului tau atunci cand dormi, ceea ce nu este posibil in cazul in care spatiul de sub pat este blocat.

Patul trebuie sa fie pozitionat cat mai departe posibil de usa. Aseza patul intr-o zona cat mai departe de usa sau in diagonala cu aceasta, in niciun caz paralel. Cu alte cuvinte, trebuie sa poti vedea usa atunci cand esti in pat, insa nu te alinia cu aceasta. Este vorba de orice fel de usa nu numai usa de la dormitor, ci si cea de la balcon, de la baie sau usile de la dulap. In mod ideal, patul trebuie pozitionat in diagonala de la usa, in coltul opus. Se spune ca, avand patul pozitionat prea aproape de usa, nu te vei putea pregati pentru surprizele care te pot astepta dincolo de ea. Din acelasi motiv, dormitorul ar trebui sa fie cat mai departe de usa de la intrare cu putinta. Ideal ar fica atunci cand te trezesti, usa sa fie in linia vizuala directa, astfel incat sa simti ca ai controlul asupra vietii tale.

 

De Irina