Inainte de a crea un plan de afaceri, de a scrie un meniu sau de a semna contractul de imprumut cu banca care va crediteaza, trebuie sa decideti unde va fi restaurantul amplasat. Locatia unui restaurant este la fel de cruciala pentru succesul sau ca si calitatea alimentelor si serviciilor oferite. Aceasta va influenta multe aspecte ale afacerii, inclusiv meniul. Daca aveti deja o anumita locatie in minte, nu va atasati prea mult fara sa aflati mai intai daca intruneste toate cerintele potrivite pentru un restaurant de succes. Sunt patru, elementele cruciale pe care sa le iei in considerare atunci cand studiezi amplasamentul unui potential restaurant.

Baza de populatie – Sunt destui oameni in zona pentru a sprijini afacerea ta? De exemplu, este locatia viitorului restaurant in inima unui centru comercial, intr-o zona centrala infloritoare sau de-a lungul unei autostrazi? Trebuie sa fie suficient de multi oamenii care locuiesc in zona sau care trec prin zona in mod regulat pentru a te mentine ocupat. Pentru a determina baza populatiei dintr-o anumita zona puteti face un studiu individual pe internet sau puteti plati anumiti specialisti care sa va ajute. Daca bugetul nu va permite un studiu profesionist, o metoda mai putin costisitoare pentru a stabili baza de populatie din anumite zone este utilizand un grafic de la camera locala de comert si biroul de evidenta a populatiei din oras, pentru mai multe informatii.

Parcarea – Vor exista locuri de parcare suficiente pentru toate locurile din noul de restaurant? In mod ideal, un restaurant nou, indiferent de locatie, ar trebui sa aiba propria sa parcare. In cazul in care aceasta optiune iese din calcul, asigura-te ca macar exista o parcare publică in apropierea viitorului amplasament.

Accesibilitate – Exista un motiv pentru care marile lanturi de restaurante sunt adesea situate in apropierea autostrazilor, la iesirile de pe acestea. Aceasta locatie le face accesibile pentru clienti. Posesorii de automobile pot ajunge la restaurant fara sa se lupte prin trafic sau sa se abata foarte mult de la drum. Acest amplasament este locatia ideala pentru un restaurant de succes, dar nu este singura. Poti gasi si tu una.

Vizibilitatea – Aceasta, impreuna cu accesibilitatea, reprezinta un factor foarte important pentru noua locatie a unui restaurant. Oamenii trebuie sa stie ca restaurantul este acolo. Acesta este motivul pentru care preturile de vanzare sau inchiriere a proprietatilor din centrul orasului si din alte zone dezvoltate sunt mai mari decat in alte parti. Ele ofera un nivel de vizibilitate care poate aduce un mare plus afacerii tale.

Este important sa abordezi toate aceste elemente atunci cand elaborezi planul de afaceri pentru un nou restaurant. In plus, prin intelegerea fiecaruia dintre aceste elemente, puteti alege mai bine locul potrivit pentru noul restaurant.

De Irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *