Unul dintre primii pasi spre deschiderea unui nou restaurant este definirea conceptului. Acest lucru pare destul de usor, insa ai mancat vreodata la un restaurant si te-ai simtit confuz? Ca meniul nu se potrivea cu atmosfera generala, prea sofisticata pentru un restaurant casual sau prea casual pentru un restaurant elegant? Cand acest lucru seintampla, clientii nu sunt intotdeauna entuziasti inspre intoarcere. Pentru a evita astfel de pierderi la un restaurant, verifica urmatoarele concepte care stau la baza oricarui astfel de loc.

  1. Tip bufet. Originar din secolul al saisprezecelea, din Franta, mesele tip bufet au trecut testul timpului si continua sa fie o alegere populara pentru multi clienti intr-un restaurant. Prin definitie, un bufet este o masa unde oaspetii se servesc dintr-o varietate de feluri de mancare stabilite pe o masa.
  2. Casual rapid. Aceasta este una dintre cele mai mari tendinte acuale. Este o masa usoara, insa la un nivel mai ridicat decat fast-food. Restaurantele casual ofera mancaruri cu tacamuri de unica folosinta, dar hrana lor tinde sa fie prezentata ca fiind mai de lux, cum ar fi painea gastronomica si ingredientele organice.
  3. Café sau Bistro. O cafenea este un restaurant care nu ofera servicii de masa. Clientii isi comanda eventual manacrea la catering si se servesc singuri. Un bistro este uneori schimbat cu o cafenea. Un bistro este de fapt o cafenea care ofera mese complete.
  4. Casual. La fel cum sugereaza si numele, o tema intr-un restaurant casual este obisnuita, de la produse alimentare la atmosfera si preturi. Multe restaurante independente au o tema casual.
  5. Pranz elegant. Acest termen aduce in minte tot felul de imagini, de la fete de masa albe si curate la chelneri in smoking. Un restaurant rafinat ofera cele mai bune alimente, servicii si atmosfera. De asemenea, este tipul cel mai mare pret pe care puteti opta la un reastaurant.
  6. Franciza. Un restaurant in franciza ofera multe beneficii fata de restaurantele independente: recunoasterea imediata a numelui si un oarecare succes garantat. Cu toate acestea, a cumpara o franciza poate fi costisitor. In plus, exista multe reguli si reglementari care opereaza o franciza si care vin impreuna cu aceasta.
  7. Restaurant tip rulota. Acesta are mai multe avantaje distincte fata de restaurante traditionale. Un restaurant pe roti poate merge in intampinarea clientilor. Necesita mai putine batati de cap si mai putin personal. Cu toate acestea, o astfel de afacere este una care necesita o multime de munca si atentie, mai ales in primii doi ani.

 

 

 

De Irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *