Tausance - Sa scriu e tot ce vreau
  • Home
  • Contact
  • Home
  • Sanatate
  • Afaceri
  • Moda si stil de viata
Tausance - Sa scriu e tot ce vreau
Uncategorized

Distractie in Anno Domini 2013

Niciun comentariu
hot

Ma duc azi la o prietena. Asta sta intr-un bloc , la etajul 8. Stam noi de vorba ce stam si zic sa ies pe balcon sa vad ce mai e pe afara. Si cum ma uitam eu asa plina de interes , ca vitelul la poarta noua, numai ce imi arunc privirea in jos si vaz o mandrete de Bmv x6, alb, cu trapa de deasupra deschisa. O chem pe Alina si-i arat. Zic , uite fata ce bou, si-a lasat masina deschsa pentru hoti. Asta zice: Ce hoti fata, hotii au 2 metri inaltime si vad pe deasupra?

Ete ca hotii ai dracu’ nu vazura , da’ in schimb au vazut trei draci de copii care stateau la etajul 5. Toti trei, frati, singuri acasa dupa cum aveam sa constatam mai tarziu( din pacate prea tarziu).

Intru in casa, inapoi si ma duc sa vad daca  a facut Alina cafeaua. Stam, bem un suc, fumeaza asta vreo doua tigari, mai vorbim de una de alta  si dupa vreo juma’ de ora asa, ii zic asteia sa iesim din nou pe balcon daca vrea sa fumeze, ca in bucatarie m-a imputit de tot. Luam doua scaune si gata, ne instalam comod. Cand sa dau sa arunc peste balcon o frunza cazuta de la o planta, hopa, ce-mi vad ochii! Dracii aia de copii ii aruncau aluia cu Bmv-ul, de sus de la etaj, prin trapa ramasa deschisa, cam tot ce le pica in mana. Oua, rosii, cartofi, ceapa, tot. Aveau ai naibii o tinta ceva de speriat fiind ajutati si de fapul ca masina era parcata lipita de bloc . Mi-a  venit rau cand am vazut.

Repede, fuga pe scari, ca nebuna asta stia unde sta proprietarul masinii. Sunam. Deschide un ceafa -lata, burtos, cu o fata de smardoi. Se uita intr-un sictir de nedescris la noi. Il intreb daca al lui e Bmv-ul alb. Zice: Da. Ce problema AI? Daca l-am vazut asa “simtit” am zis sa-i fac bucuria de a fi si eu la fel de politicoasa si-i zic:

– Cumetre (vorba mea cand sunt nervoasa), io n-am nicio o problema , dar tu ai un munte de mancare in masina ca ai uitat trapa deschisa si dracii aia de la 5 ti-au umplut-o cu oua si rosii

O secunda am crezut ca a facut apoplexie. A belit ochii la noi si a scos un ragnet visceral. Pana la parter a fugit in budigai si in picioarele goale, turnand dumnezei, cruci, morti si nenumarati pasti ai mamei lor de copii.  Odata ajuns jos, mai mai sa crape: inauntru era dezastrul pe pamant: vreo 10 oua, 6-7 rosii, cam tot atatia cartofi si cateva cepe. Pe consola centrala era o mazga duhnitoare, scaunele lui albe si frumoase aratau ca si cum dormise porcu’ lu’ tataie acolo. Alta serie de dumnezei si ceafa-lata a pornit pe scari sa caute razbunare, la apartamentul unde stateau dracii aia. Picioare in usa, degetul pe sonerie de mai sa ia foc, nimic. Aia, de frica, erau lemn. Iar morti si injuraturi, coboara nebunul pe scari si se duce la o spalatorie auto din apropierea blocului. Vine de acolo cu un baiat si-i arata aluia care e problema. Radea baiatul sa lesine. A pus un sac de plastic pe scaun si s-a urcat la volan, ducand masina la spalatorie, Ceafa-lata mergea in urma ei, ca dupa mort. Ii era sila sa se urce in masina-hoit. Noi vedeam de la geam cum se cracanau aia de la spalatorie cand au vazut masina.

Cand am plecat eu, ceafa-lata era in fata blocului. M-a luat cu sarut-mana, cu mii de multumiri. L-am lasat in pace, spectacolul oferit fusese priceless.

Dupa vreo doua ore ma suna Alina sa imi zica ca e concert in bloc: Parintii dau si dracii aia urla Nu mai daaaa, Nu mai faaac!!!

octombrie 31, 2019
Written by: tausance.v
Uncategorized

Design potrivit intregii familii Cum sa-ti transformi bucataria intr-un centru de activitati

Niciun comentariu

Este interesant de observat modul in care bucataria moderna a evoluat, de la a fi doar un loc pentru a pregati masa in locul de intalnire preferat pentru intreaga familie, care ii aduce impreuna pe toti, dupa o zi lunga si grea. Adevarat ca exista printre noi multi care tind sa ramana lipiti de televizor in timp ce savureaza o gustare, dar chiar si astfel de familii par sa vina impreuna in bucatarie, cel putin pentru un mic dejun rapid. Si tocmai aceasta tendinta este cea care a adus conceptul de fata, acela de bucatarie ca si centru al socializarii in familie. Cimentand rolul bucatariei ca si inima si sufletul unei case, intr-o bucatarie sociala contemporana, totul tine de versatilitate. Ideea a devenit atat de populara in ultimii ani, incat firmele producatoare demobilier au venit cu o noua compozitie si o abordare proaspata a bucatariei, care serveste exclusiv in acest scop. Chiar daca ai deja o mobila potrivita in bucatatrie, insa doresti sa te alaturi acestui curent atat de modern, transformand-o, iata ce trebuie sa stii.

Deschiderea bucatariei

Este posibil ca modul cel mai simplu de a transforma bucataria intr-o zona sociala nu este prin schimbarea mobilei, c prin deschiderea acesteia catre living. Daca ai deja o lucuinta proiectata cu plan deschis, atunci nu trebuie sa-ti faci prea mari griji in privinta tranzitiei. Insa, pentru cei care au bucataria ca si camera separata, o idee ar fi sa sparga peretii despartitori, astfel incat aceasta sa fie conectata cu zona de luat masa adiacenta sau cu livingul. Daca te deranjeaza delimitarea vizuala a spatiului, atunci poti crea limite clare intre camere, cu o jumatate de perete sau un raft incastrat, poate chiar un perete despartitor din sticla. Ingenios proiectat, o jumatate de perete poate actiona, de asemenea, ca o punte intre spatiul de luat masa, pe de o parte si bucatarie, pe de alta parte.

Insula si scaune de bar

Daca ai deja un plan deschis, dar inca mai lupti sa transformi bucataria intr-un centru primitor pentru toata familia, atunci este timpul sa acorzi o atentie sporita insulei. Cele moderne vin intr-o varietate de stiluri si ofera o dievrsitate de functii in ceea ce priveste zonele de servire, de pregatire a mesei si chiar mese extensibile, pe care sa le tragi inapoi atunci cand nu le folosesti. Cupland versatila insula de bucatarie cu scaunele de bar ideale, vei  avea un spatiu superb, cu viata de familie activa.

octombrie 4, 2018
Written by: tausance.v
Uncategorized

Combinatie de galben si gri in living

Niciun comentariu

Fara indoiala, griul este, cu adevarat, cea mai tare nuanta neutra care face jocurile la ora actuala in materie de decoratiuni interioare. Nu degeaba a devenit preferata designerilor de interior inca de acum un an sau doi. Dar, cum moda nu da semne sa incetineasca pasul, vara aceasta s-ar putea sa fie anotimpul ideal pentru a adauga aceasta relaxanta si eleganta nuanta in livingul tau, chiar daca ai planificat asta pentru toamna sau primavara viitoare. In vreme ce culori precum albul, negrul sau argintiul sunt folosite uzual alaturi de gri, de ce sa nu oferi casei tale o nuanta diferita in acest sezon, cum ar fi stralucitorul galben?

Multe locuinte contemporane au imbratisat griul cu bucurie si poti gasi aproape la tot pasul case decorate cu mobila intr-una sau mai multe nuante de gri. Dar, pe de ata parte, poti evidentia casa ta mai bine din context, prin adaugarea unor pete din racoritorul si, totodata, stralucitorul galben, care simbolizeaza vara luminoasa si care te va calauzi mult si bine de acum inainte. Moderna, eleganta si totusi jucausa, aceasta combinatie ofera echilibrul ideal intre sofisticat si tineresc.

Accente stralucitoare interschimbabile

Sunt o multime de modalitati prin care putem combinatia de gri si galben in living, fara a ramane intepeniti intotdeauna in aceasta. Una dintre cele mai intalnite modalitati este folosirea culorii gri ca fundal si introducerea accentelor de galben in vase de ceramica, scaune, pernute decorative sau chiar flori proaspete, pentru inviorarea spatiului. Aceasta apropiere e simpla, rentabila ca pret si, totodata, iti permite sa schimbi combinatia de culori cu usurinta. Iar sa aduci in casa o combinatie de gri si galben nu inseamna neaparat sa tinzi spre un model de durata, de care sa nu te mai desparti. Dar, daca iti place cum arata, un perete in accente de galben pal poate exprima o nota de eleganta acunci cand este combinat cu nuante mai luminoase de gri. In timp ce nuantele deschise de gri ofera cel mai un fundal pentru accentele galbene, griurile inchise sunt folosite in special pentru a da senzatia de caldura, de spatiu confortabil. Aceasta apropiere da extrem de bine in regiunile predominant racoroase in cea mai mare parte a anului, facand iernile mai linistite si mai calduroase, atunci cand ambianta de fundal a camerei este in tonuri inchise.

Adaugati magicul negru

Decorarea in gri si galben nu inseamna ca trebuia sa folositi neaparat doar aceste doua culori. De multe ori, albul este o parte naturala a livingului si se combina extraordinar cu o a doua culoare. Vei fi surprins sa vezi insa cat de bine lucreaza negrul cu griul si galbenul impreuna. Foloseste un decor negru intens pentru a defini spatiul vizual si da-i o nota de exuberanta. De vreme ce negrul se potriveste de minune cu griul si galbenul luate separat, vei vedea ca acelasi lucru il va face si alaturi de cele doua, la un loc. Totul e sa echilibrezi spatiul si sa nu exagerezi cu accentele.

 

septembrie 19, 2018
Written by: tausance.v
Sanatate Uncategorized

Pretul unui meniu in restaurant

Niciun comentariu

Scrierea meniului pentru un restaurant este partea distractive a acestui job. E, intr-un fel, ca alegerea unui nume pentru un copil. Poti sa te joci cu termenii si sa asociezi diferite alimente pentru a vedea ce arata bine impreuna. Cu toate acestea, un meniu, la fel ca un nou nascut, poate fi destul de complicat si greu de inteles uneori. De exemplu, cum faci sa afli pretul pe care trebuie sa-l percepi pe fiecare fel de mancare pentru a face profit? Costul produselor alimentare si controlul portiilor sunt doua componente cheie care ajuta la crearea preturilor unui meniu in mod corect, astfel incat sa ai si profit, dar si sa te incadrezi in pretul de pe piata locala. O alta modalitate de a-ti asigura un profit este creand un echilibru intre alimentele scumpe si cele necostisitoare.

Pretul alimentelor

Costul alimentelor se refera la pretul unui anumit fel de mancare in comparatie cu pretul produselor utilizate pentru a-l prepara. Cu alte cuvinte, in functie de cat de mult platiti pentru alimente veti decide si care este pretul final cerut pentru un anumit preparat. In general, costul produselor alimentare folosite ar trebui sa fie in jur de 30 – 35 la suta din costul final al preparatului. Deci, daca platiti un euro pentru alimentele necesare felului de mancare, atunci veti cere 3 pana la 3,5 euro pentru acesta in meniu. Poate vi se pare mult, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca nu se plateste doar produsul alimentar in sine, ci si personalul care ajuta si duce la indeplinire alcatuirea si servirea felului comandat: bucatarul, chelnerul, debarasatorul, spalatorul de vase. Toata cheltuiala restaurantului trebuie, de asemenea, acoperita: salarizare, electricitate, chirie, orice.

Dimensiunea portiilor

Un motiv pentru ca restaurantul sa fie unul de succes este detinerea unor portii in dimensiuni potrivite si corecte. Bucatarii trebuie sa stie exact cat de mult din fiecare ingredient sa puna in fiecare fel de mancare. De exemplu, o portie de creveti o stabiliti la sase bucati de creveti pe o farfurie. Asta inseamna ca orice portie de creveti care iese din bucatarie va avea sase creveti in ea, nici mai mult, nici mai putin. Acest lucru reprezinta controlul portiilor. Iar pentru a-l practica in propria bucatarie, totul ar trebui sa fie masurat: carne de pui, vita si peste, toate ar trebui cantarite, in timp ce branza sau piureul pot fi masurate cu o ceasca. Un alt mod de a controla portiile este achizitionand produse gata taiate, cum ar fi fripturi, chiftele pentru burger, piept de pui si aluat de pizza. Acestea pot fi mai scumpe, dar puteti economisi cu munca redusa si mai putine resturi de aruncat.

Un meniu echilibrat

Pietele si preturile alimentelor fluctueaza in functie de sezon, de vreme si de energie. Intr-o zi salata verde poate fi un leu, in alta poate fi 3 lei, iar meniul nu poate fi schimbat in functie de asta. Cu toate acestea, atunci cand gasesti un echilibru intre alimentele scumpe sau predispuse la fluctuatii de pret, cu produsele care au preturi stabile, vei putea mentine costul meniului la nivelul dorit.

 

iunie 22, 2018
Written by: tausance.v
Moda si stil de viata Sanatate Uncategorized

Controlul portiilor intr-un restaurant

Niciun comentariu

Unul dintre motivele pentru care lanturile de restaurante in franciza au atat de mult succes este pentru ca au meniul si portiile sub control. Indiferent in care colt al lumii esti, daca mergi la restaurantul preferat, vei fi servit cu aceeasi mancare, in aceleasi dimensiuni ale portiilor. Clientilor le place predictibilitatea. Iar prin rationalizarea dimensiunilor portiilor, lanturile de restaurante isi asigura marje de profit sanatoase. Chiar daca detineti un restaurant mic, independent, controlul asupra meniului este inca un factor important in mentinerea unei afaceri profitabile.

Ce reprezinta controlul portiilor intr-un restaurant?

La fel cum acasa oricine este atent la dimensiunile portiilor de alimente pe care le mananca, proprietarii de restaurante trebuie sa supravegheze indeaproape gramajul felurilor care ies din bucatarie. Fiecare element din meniu ar trebui sa aiba o dimensiune bine controlata, in scopul de a mentine costul produselor alimentare sub control. Controlul portiilor intr-un restaurant este, de asemenea, important pentru pastrarea elementelor de meniu consistent de fiecare data. De exemplu, un restaurant spune ca ofera la felul principal pui cu afine si piure de cartofi cu legume la garnitura. Pentru a eficientiza marimea portiilor, acest fel de manacare este defalcat dupa cum urmeaza: un piept de pui dezosat de 150 de grame, o cana de piure de cartofi, o jumatate de cana de legume fierte si doua linguri de sos de afine pe partea de sus a puiului. De fiecare data cand acest fel de mancare iese din bucataria restaurantului, indiferent de persoana care il gateste, dimensiunile la care este servit nu ar trebui sa difere.

De ce este important controlul portiilor

Imaginati-va reactia unui client atunci cand a comandat masa de mai sus si primeste in schimb o portie care cuprinde un piept de pui de 100 de grame, jumatate de cana de piure de cartofi si un sfert de cana de legume. Daca rareori se intampla ca oamenii sa se planga de prea multa mancare, cu siguranta ca ei vor observa daca au mai putin in farfurie, in special daca preturile din meniu raman aceleasi. Pe de alta parte, este important sa pastrati marimea portiilor constanta si in scopul de a mentine un pret corect al produselor alimentare si al profitului restaurantului.

Cum tin sub control dimensiunea portiilor?

Incepeti prin instruirea personalului pentru a utiliza intotdeauna ustensilele si vasele corecte, precum si o diagrama a fiecarui element utilizat la alcatuirea unui meniu, unde sa listati exact ce cantitate de alimente merge cu fiecare fiecare fel de mancare. Dincolo de utilizarea in mod constant a acelorasi vase, un cantar intr-o bucatarie comerciala este mai mult decat util.

Prin controlul portiilor intr-un restaurant, nu numai ca pastrati costul produselor alimentare in linie, insa, de asemenea, va veti asigura ca propriii dumneavoastra clienti vor primi aceeasi masa consistenta de fiecare data cand vor comanda felul de mancare preferat.

 

mai 28, 2018
Written by: tausance.v
Uncategorized

Idei de design interior minimalist pentru casa ta

Niciun comentariu

Ti s-a intamplat vreodata sa achizitionezi o piesa decorativa sau de mobilier atat de speciala, incat sa te gandesti sa reconsideri tot interiorul si stilul casei in functie de aceasta? Ei bine, cateodata se intampla, iar aceasta piesa uimitoare te poate inspira sa te reorganizezi si sa alegi cu atentie fiecare element, din fiecare colt alt casei tale. Bine ai venit in lumea design-ului interior minimalist, o lume in care fiecare detaliu conteaza!

Desi alegerea cu atentie a fiecarei piese poate parea limitativa, cei care mizeaza pe minimalism in domeniul designului interior, gasesc, de fapt, stilul ca fiind eliberator. Mai putine elemente intr-un singur loc inseamna un spatiu mai putin aglomerat, un spatiu in care arhitectura si forma pot fi apreciate in simplitatea lor atat de complexa.

Living minimalist

Incepem seria de exemple care celebreaza filozofia conform careia “mai putin este mai mult” cu amenajarea living room-ului. Desi la nivel de suprafata, dezordinea trebuie sa fie minima, aminteste-ti un sfat cheie in design-ul minimalist: mobilierul vorbeste de la sine. Si pana la urma, atunci cand mobilierul este atat de expresiv, de ce sa-i reduci frumusetea simpla printr-un exces de “chestii”? In acest caz, poate fi dificil sa decizi ce lasi si ce nu pe mese si rafturi in spatiul minimalist. La urma urmei, in cazul in care mai putin este mai mult, aceste suprafete ar trebui sa ramana goale? Nu neaparat. Iti poti lasa creativitatea libera, abordand o perspectiva abstracta pentru un decor de top. Te poti juca cu aspectul formelor geometrice, dintre culori, cu verdele, un compliment perfect pentru spatiul minimalist. Cu cat mai interesant, cu atat mai bine, asa ca profita si de aranjamentele florale si ghivecele inedite.

Minimalismul in dormitor

Cand vine vorba de dormitorul in stil minimalist, e greu sa negi faptul ca mai putin este mai mult, intr-adevar. Dezordinea redusa la minimum se traduce prin mai multa liniste, ceea ce este ideal pentru un spatiu care ar trebui sa inspire odihna. O regula de care nu trebuie sa te feresti in acest caz este simetria; cum ar fi noptierele amenajate identic si asezate pe fiecare parte a patului. Minimalismul este in aceeasi masura despre forme curate, cum este si despre spatii curate. Nu trebuie sa fie imprastiat pentru a fi minimalist. Foloseste si aici picturi abstracte, obiecte de iluminat neobisnuite si flori.

Si tu esti esti un fan al acestei abordari sau apreciezi mai mult stilul traditional?

 

martie 15, 2018
Written by: tausance.v
Cum arata 200 de calorii din cele mai consumate alimente

Cum arata 200 de calorii din cele mai co

martie 17, 2020
Cum testezi bateria auto?

Cum testezi bateria auto?

martie 16, 2020
Cele mai bune retete de slabit cu fructe

Cele mai bune retete de slabit cu fructe

februarie 7, 2020
Cum să alegi cea mai bună geacă de iarnă pentru copilul tău

Cum să alegi cea mai bună geacă de ia

februarie 6, 2020
Distractie in Anno Domini 2013

Distractie in Anno Domini 2013

octombrie 31, 2019
Ghid Complet Pentru Jucariile Erotice

Ghid Complet Pentru Jucariile Erotice

octombrie 30, 2019

Medicina pentru toți: sindromul Vrăbi

octombrie 26, 2019
Vaginita

Vaginita

octombrie 25, 2019

Somnul curții naște găuri

octombrie 13, 2019
Cupa menstruala te ajuta sa mergi la sala

Cupa menstruala te ajuta sa mergi la sal

octombrie 12, 2019

Tags

acumulator auto baterie auto baterie de masina cum se poate mari penisul litoral marirea penisului masaj cu ventuza optiuni pentru marirea penisului pastile de marirea penisului rusalii statiuni termopan uri termopan usi de interior ventuza anticelulitica ventuza masaj
© 2018 copyright Tausance // All rights reserved