Se spune ca meniul unui restaurant trebuie sa fie original. Ei bine, nu chiar.

Meniul ideal pentru un restaurant ofera un echilibru intre feluri de mancare unice si cele vechi, favorite. Luati in considerare un burger de baza in orice restaurant! Il puteti oferi in forma simpla, clasica, sau intr-o versiune unica, una care se potriveste cu tema restaurantului.

Meniul unui restaurant ar trebui sa fie versatil

Acest lucru inseamna pur si simplu ca niciun element din meniu nu ar trebui sa stea singur. Daca oferiti un rulou de homar proaspat, asigurati-va ca veti include homar si in alte feluri de mancare, de asemenea. In caz contrar, daca nu veti vinde rulouri de homar, carnea se va strica si va trebui sa o auncati. O pierdere mare si inutila.

Meniul ar trebui sa aiba un pret corect

In scopul de a mentine profituri, dar si preturi accesibile pentru clienti, fiecare element din meniul restaurantului ar trebui astfel construit pentru a determina costul si valoarea reala a alimentelor. Ingredientele scumpe, precum homarul, echivaleaza cu meniuri scumpe. Acest lucru nu inseamna ca alimentele pe care le comandati ar trebui sa fie de cea mai ieftina calitate disponibila. Pretul este cel mai important aspect in crearea elementelor unui meniu, dar este nevoie sa echilibrezi intr-un fel costurile ridicate cu cele scazute, la o marja de profit rezonabila.

Feluri de mancare usor de preparat

Nimic nu va aglomera mai repede bucataria unui restaurant decat un meniu complex, care sa ia o lunga perioada de timp pana sa se pregateasca. Elementele unui meniu ar trebui sa fie unul dintre doua lucruri: ori usor de pregatit (sote, gratar) ori usor de reincalzit (lasagna, paste fierte).

Un format usor de citit

Fonturile greu de citit si prea mult text fac dificila pentru clienti citirea meniului intr-un restaurant. Pastrarea unui design simplu si evitarea folosirii prea multor jargoane culinare este iarasi un pas spre un meniu de succes.

Dimensiune usor de manevrat

Nu cerul este limita atunci cand vine vorba de meniul unui restaurant. Evitati tentatia de a oferi o mare selectie de feluri de mancare. In caz contrar, va fi inevitabila aruncarea alimentelor la sfarsitul zilei. De asemenea, luati in considerare si ceea ce bucataria restaurantului este capabila sa produca.

Innoirea meniului

Niciun meniu nu ar trebui sa fie batut in cuie. Pentru a mentine costul produselor alimentare sub control si a tine pasul cu celelalte costuri, trebuie sa va actualizati meniul cel putin o data pe an. Acest lucru nu inseamna rescrierea intregului meniu sau sa adaugati feluri de mancare noi. Este pur si simplu un moment bun pentru a va asigura ca preturile sunt asa cum ar trebui sa fie.

 

 

 

Written by tausance.v

Leave a Comment